prezintă

superȘAH

cu antrenor Christiansen Sava

Ce beneficii are copilul care învață șah?

Dezvoltarea abilităților cognitive:

♟️ Jocul de șah stimulează gândirea strategică a copiilor, planificarea, soluționarea problemelor, logica, raționamentul, puterea de calcul mintal și anticipare.


Dezvoltarea socială și emoțională:

♟️ Șahul cultivă empatia copiilor, ascultarea activă, comunicarea, îmbunătățirea autocontrolului emoțional, gestionarea victoriilor și a micilor eșecuri într-un mod pozitiv.


Dezvoltarea capacității de concentrare:

♟️ Practicarea jocului de șah crește abilitatea de a gândi critic, capacitatea de a crea strategii, determinarea, concentrarea și disciplina.


Dezvoltarea creativității:

♟️ Șahul susține imaginația copiilor, inspirația, capacitatea de a gândi inovativ, posibilitatea de a găsi soluții noi la probleme, dorința de a învăța și de a evolua.


În plus:

♟️ Practicarea șahului crește încrederea în sine a copiilor

♟️ Oferă un sentiment de satisfacție

♟️ Creează posibilitatea de a petrece mai mult timp de calitate împreună cu cei dragi

Despre autor

Christiansen Sava este antrenor de șah licențiat de FIDE (Federația Internațională de Șah) din 2016. În cariera sa a antrenat sportivi pentru Clubul Central de Șah București, SCM Gloria Buzău și Hannibal București.

A obținut 15 medalii naționale în calitate de coordonator al echipelor de juniori la cluburile unde a antrenat și 5 medalii naționale ca antrenor în competițiile naționale individuale de juniori.

La recomadarea Comisiei Tehnice a FIDE a antrenat echipa națională British Virgin Islands pentru Olimpiada de Șah 2022, găzduită de India la Chennai.

PENTRU COPII, PĂRINȚI ȘI CADRE DIDACTICE

Cursul de șah poate fi utilizat gratuit și de către cadrele didactice implicate sau interesate de disciplina opțională „Educație prin șah” din cadrul învățământului gimnazial.

Cursul de șah este potrivit atât ca instrument de lucru, cât și ca sprijin pentru perfecționarea metodelor de predare folosite la clasă.